İsrail Hava Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Yükseliyor

Filistin Sağlık Bakanlığı'na açıklamasına göre, Salı günü Gazze Şeridi'ndeki İsrail hava saldırılarında iki Filistinli şehit oldu.

13.11.2018-16:21 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-16:18) İsrail Hava Saldırılarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Yükseliyor

Filistin Sağlık Bakanlığı'na açıklamasına göre, Salı günü Gazze Şeridi'ndeki İsrail hava saldırılarında iki Filistinli şehit oldu. Bakanlık sözcüsü Ashraf el-Qidra yaptığı açıklamada, 26 yaşındaki bir gencin Kuzey Gazze Şeridi'nde bir tarım arazisini hedef alan hava saldırısında şehit oldu ve bir diğeri de yaralandı.  Sözcü, bir başka İsrail saldırısının 20 yaşındaki bir gencin hayatını kaybetmesine ve Kuzeydeki Gazze'de iki kişinin de yaralandığını söyledi.  Salı günü meydana gelen ölümler, Pazartesi gününden bu yana deniz kıyısındaki İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısını altıya çıkardı. İsrail ordusu, saldırıların bloklu bölgeden gelen roket ateşine yanıt olarak gönderildiğini söyledi. Pazar günü, Gazze Şeridi'nde gizli bir İsrail operasyonunda yedi Filistinli ve bir İsrailli asker öldürüldü.

Mart ayından bu yana Filistinli mültecilerin İsrail topraklarındaki atalarının evlerine dönmelerini talep ettikleri protestolar sırasında İsrail ordusu tarafından 200'den fazla Filistinli şehit oldu ve binlerce kişi de yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal