İran Dışişleri Bakanı Zarif: Güç Merkezleri Batı Ekseninde Dönmüyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif, dünyadaki güç merkezlerinin ABD ve Avrupa etrafında dönmediğini belirtti.

28.02.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-11:52) İran Dışişleri Bakanı Zarif: Güç Merkezleri Batı Ekseninde Dönmüyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif, dünyadaki güç merkezlerinin ABD ve Avrupa etrafında dönmediğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dünyadaki güç merkezlerinin ABD ve Avrupa etrafında şekillenmediği yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Tahran Üniversitesi'nde gerçekleştiren bir etkinlikte konuşma yapan Zarif, "Dünya Batı ekseninde değil. Dünyadaki güç merkezleri ABD ve Avrupa etrafında toplanmıyor. Dünya artık değişti, günümüzde gücün temeli bilim, teknoloji, bağımsızlık, inanç ve toplumsal güvendir." sözlerini aktardı.

''İRAN’DAN NEDEN BU KADAR KORKUYORLAR ?’’

Zarif, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) geçen yıl satın aldığı silahlarla alakalı olarak da yorumlar yaptı.

Suudi Arabistan ve BAE'nin geçen sene toplam 89 milyar dolar vererek silah satın aldığını belirten Zarif, "Bölgemize 100 milyar dolarlık silah satışı yaptılar. İran'ın askeri bütçesi oldukça az olmasına karşın neden İran'dan bu kadar endişe duyuyorlar? Biz kendi güvenliğimiz için üretiyoruz, harcama yapmıyoruz. Uluslararası işbirliği zeminimiz düşük olmasına rağmen bilimsel üretimimiz oldukça yüksek." sözlerini kullandı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA'nın haberi doğrultusunda Zarif, ülkesinin zor bir dönem geçirdiğini fakat halka duydukları güven sayesinde geleceğe karşı umutlu olduklarını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal