İran: Aptallık Yaparlarsa ABD Savaş Gemilerini Gizli Silahımızla Denizin Dibine Yollarız

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a karşı koymak amacıyla Ortadoğu'ya uçak gemileri göndermesine ve 1500 ilave asker sevk edilmesini onaylamasına tepki gösteren İran ordusu danışmanı General Murteza Kurbani, Basra Körfezi'ne sevk edilen ABD savaş gemilerini gizli silahla imha edebileceklerini belirtti

25.05.2019-14:07 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-13:52)

Nükleer tehdit oluşturduğu gerekçesiyle son dönemde İran'ı dizginleme politikalarını sıklaştıran Washington'a Tahran'dan sert bir cevapgeldi.

İran ordusu danışmanı General Murteza Kurbani, "ABD, bölgeye iki savaş gemisi sevk ediyor. Eğer bu gemiler en ufak bir aptallık yaparsa, iki füze ya da iki yeni gizli silah kullanarak onları mürettebatı ve üzerindeki uçaklarla beraber denizin dibine yollayacağız" açıklamasında bulundu.

ABD'DEN ASKERİ YIĞINAK

 

Trump yönetiminin İran'la nükleer anlaşmadan çıkıp 'tarihteki en ağır' olarak tanımladığı yaptırımları uygulamaya başlamasından beri, Washington ile Tahran arasında gerilim gittikçe yükseliyor. 

Nisan ayında İran Devrim Muhafızları'nı 'yabancı terör örgütü' ilan eden Trump yönetimi, iki hafta öncesinde 'İran'dan gelebilecek tehditlere karşılık tedbir' iddiasıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile nükleer kapasiteli 4 adet B-52 bombardıman uçağından meydana gelen Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne gönderdi. Sonrasında 'İran bağlantılı Şii milis kuvvetlerden kaynaklanan tehdit' iddiasını ortaya atarak İran'ın komşusu Irak'tan elzem görevdekiler dışında tüm personelini ülkeye eri çağırdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal