İngiltere'deki Seçimlerde Oy Sayımı Tamamlandı: Geleneksel Partilere Bağlılık Azaldı

İngiltere’de 248 belediyede düzenlenen kısmi yerel seçimlerde, iktidardaki Muhafazakar Parti ile ana muhalefetteki İşçi Partisi büyük kayıplar söz konusu olurken, Liberal Demokrat Parti çok sayıda yeni belediye meclisi üyeliği kazandı.

04.05.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-11:07)

Brexit krizindeki ülkede, 248 belediyede gerçekleştirilen erken seçimlerde Muhafazakar Parti 1335 belediye meclisi üyeliğini ve 49 belediyeyi kaybetti.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi de 86 belediye meclisi üyeliği ile 6 belediyeyi kaybederken, Liberal Demokrat Parti ile Yeşiller seçimin kazançlı partileri oldu.

Oy sayımının bitirildiği seçimde Liberal Demokrat Parti 750, Yeşil Parti 194 yeni belediye meclisi üyeliği kazandı. Liberaller ayrıca seçimde 12 yeni belediye elde etti.

Aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) ise seçimde 145 belediye meclisi üyeliğini elinden kaybetti.

Kısmi yerel seçim sonuçlarından genel seçime yönelik düzenlenen projeksiyona göre Muhafazakar Parti de İşçi Partisi de oyların yüzde 28’ini elde ederken, Liberallerin oy oranı yüzde 19’a yükseldi.

Ülkede 2017 senesinde düzenlenen erken genel seçimde Muhafazakarlar yüzde 42,4, İşçi Partisi yüzde 40, Liberaller de yüzde 7,4 oy oranı elde etmişti.

KUZEY İRLANDA'DA DENGELER ŞAŞMADI  

Kuzey İrlanda'da da 11 belediyede gerçekleştirilen seçimlerde ise dengelerde göze çarpan bir değişiklik yaşanmadı.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in azınlık hükümetine dışarıdan destek veren İngiltere ile birlik yanlısı Demokratik Birlik Partisi (DUP) 2 belediye meclisi üyeliğini, ayrılıkçı parti Sinn Fein de seçimde yalnızca 1 belediye meclisi üyeliğini kaybetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal