İngiltere Göçmen Bakanı İtiraf Etti

İngiltere Göçmen Bakanı Caroline Nokes Salı günü yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının çok az sayıda AB vatandaşı işlediğini ve milyonlarca kişinin Brexit'in sonucuna göre statülerini teyit ettirmek için beklediğini itiraf etti.

31.10.2018-10:41 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-10:38) İngiltere Göçmen Bakanı İtiraf Etti

İngiltere Göçmen Bakanı Caroline Nokes Salı günü yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının çok az sayıda AB vatandaşı işlediğini ve milyonlarca kişinin Brexit'in sonucuna göre statülerini teyit ettirmek için beklediğini itiraf etti. Birleşik Krallık'ta 2017 yılında yaklaşık 3,8 milyon AB vatandaşı yaşamaktaydı. Avrupa Birliği'nden çıktıktan sonra ülkede kalmak ve çalışmak isteyenler, yerleşik statüye başvurmak zorunda kalacak. Londra, 29 Mart'ta AB vatandaşlarının serbest dolaşım hakkını devre dışı bırakacak. Nokes, Brüksel ile hiçbir anlaşma yapılmadığı takdirde AB vatandaşlarının çalışma hakkının devam etmeyeceği söyledi. Brexit durumunda, İngiltere işverenleri işe aldıkları kişinin zorunlu bir kayıttan geçtiğinden emin olmak için doğru çalışma kontrolleri yapmak zorunda kalacaklar.
Göç yetkilisi, ülkeye Mart ayında yeni gelenler ve henüz yerleşik statülerini henüz doğrulamayanlar arasında ayrım yapmak için "neredeyse imkansız" olacağını itiraf etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal