Gürcistan'da Domuz Gribi Sebebiyle 21 Kişi Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin komşusu olan Gürcistan'da domuz gribi vakaları görülmeye başlandı. Yapılan açıklamaya göre ülkede domuz gribinden 21 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin tedavi için Trabzon'a getirildiği de bilgiler arasında.

23.01.2019-20:30 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-20:22) Gürcistan'da Domuz Gribi Sebebiyle 21 Kişi Hayatını Kaybetti

Gürcistan'da H1N1 virüsü kaynaklı ölümler artmayı sürdürüyor. Domuz gribinden hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e çıktı.

DOMUZ GRİBİ TÜRKİYE SINIRINA DAYANDI

Gürcistan'da domuz gribi virüsünün bu defaki kurbanlarının Türkiye sınırındaki Acara Özerk Cumhuriyeti vatandaşlarından 2 kişi olduğu belirtildi. Görevliler, gripten ölenlerin 48 yaşında bir kadın ve 33 yaşında bir erkek olduğunu duyurdu. Görevliler, kadının Batum Devlet Hastanesi'nde, erkeğin de tedavisi için sevk edildiği Trabzon'da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Son iki ölümle beraber H1N1 gribinden hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e çıktı. Konu ile alakalı açıklama yapan Aversi kliniğinin acil durum doktoru Hatuna Ebralidze, domuz gribi virüsü rahatsızlığından acil durum ünitesine üç kişinin daha yerleştirildiğini ifade etti.

ÖLÜ SAYISI 21'E ÇIKTI

11 Ocak'ta Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Davit Sergeenko, ülkesinde meydana gelen domuz gribi vakaları sebebiyle bütün vatandaşlara bedava domuz gribi ilacı dağıtılacağını açıklamıştı. Gürcistan'da yaklaşık 750 kişiye grip tedavisi uygulanırken, bu güne dek H1N1 virüsünden 21 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal