Fransa'da Polisler Plastik Mermi Kullanmaya Başladı

Fransa'da devam eden eylemlerde polis şiddeti giderek artıyor. Emir gelmesinin ardından polisler göstericilere plastik mermilerle saldırmaya başladı.

05.12.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-13:56) Fransa'da Polisler Plastik Mermi Kullanmaya Başladı

Fransa'da polis şiddeti, oldukça tartışılan bir yere vardı. Plastik mermi kullanan polisler, mermiyi direkt olarak bir göstericinin yüzüne ateşledi.

YAKIN MESAFEDEN VURDU

Kullanım emirleri olan ve bu emirlere uyulmaması halinde hayati zararlar meydana getiren plastik mermi, Fransız genci az daha öldürüyordu.

Hafta sonu kullanılmaya başlanan plastik mermiler ile polise vur talimatı gelmiş, eylemciler üstünde caydırıcı etki oluşturmaya uğraşılmıştı.

SURATI DELİNDİ

En az gerçek mermi kadar hasar veren plastik mermi Fransız eylemcinin suratına geldi. Yanağında delik oluşan gösterici neye uğradığını şaşırarak bir anda kanlar içinde kaldı.

POLİS ŞİDDETİNE SESSİZ KALDILAR

Uluslararası kuruluşlar bütün görüntülere ve meydana gelen olaylara karşın sessizliğini koruyor. Özellikle Gezi Parkı eylemleri esnasında şiddet olduğunu iddia eden ve polisin orantısız üç kullandığı doğrultusunda naralar atan BM, AB ve insan hakları kuruluşları Fransa'da meydana gelen olaylar hususunda polis şiddeti olmadığını duyurdu.

Özellikle BM geride bıraktığımız günlerde polisin kararında güç kullandığını duyurarak Fransız polislerini sadece tebrik etmeyi ihmal etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal