Dünya Bankası'ndan Etiyopya'ya Yardım Fonu

Dünya Bankası Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada Etiyopya'da ekonomik büyüme politikalarını desteklemek için 1.2 milyar dolarlık bir fonu onayladığını açıkladı.

31.10.2018-14:36 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-14:33) Dünya Bankası'ndan Etiyopya'ya Yardım Fonu

Dünya Bankası Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada Etiyopya'da ekonomik büyüme politikalarını desteklemek için 1.2 milyar dolarlık bir fonu onayladığını açıkladı. Uluslararası Kalkınma Derneği (IDA) 'dan yapılan açıklamada, banka yönetim kurulunun, Salı günü 600 bin dolarlık bir kredi ve 600 milyon dolarlık hibe fonunu onayladığını açıkladı. “Etiyopya Hükümeti politik ve ekonomik dönüşüm yoluna girdi. Hükümet, Eritre ile barışı tesis eden önlemlere ek olarak, yakın zamanda siyasi alanı muhalif partileri de kapsayacak şekilde genişletti ” dendi. Etiyopya hükümeti de bölgesel diplomasiye aktif olarak katıldı ve özel sektörün rolünü genişleterek ekonomiyi canlandırmak için tasarlanan bir dizi ekonomik reform açıkladı. Reformlar arasında, ekonomiyi kademeli olarak artırma, rekabeti getirme ve devlete ait işletmelerin egemen olduğu sektörleri serbestleştirme planları var.

Fon ayrıca, Etiyopya'nın düşük-orta gelirli bir ülke olma vizyonunu yakalamayı da amaçlıyor. Maliye Bakanlığı sözcüsü Haji Ibsa Çarşamba günü, Abiy Ahmed'in 2 Nisan'da başbakanlık görevini üstlenmesinden bu yana Dünya Bankası ile Etiyopya'nın ilişkilerinin son altı ay içinde iyileştiğini söyledi.

1960 yılında kurulan IDA, ekonomik büyümeyi hızlandıran, yoksulluğu azaltan ve yoksul insanların hayatını iyileştiren projeler ve programlar için hibeler ve sıfırdan düşük faizli krediler sağlayarak dünyanın fakir ülkelerine yardım ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal