Dünya Ağacın Nerede Olduğunu Konuşuyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Washington ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump'a hediye ettiği meşe fidanının dikildiği yerden söküldüğü görüldü.

29.04.2018-18:06 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-17:55) Dünya Ağacın Nerede Olduğunu Konuşuyor
Geçtiğimiz hafta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yaptığı Beyaz Saray ziyareti esnasında en çok konuşulan meselelerden biri Macron çifti ile Trump çiftinin Beyaz Saray bahçesinde ağaç dikerken çekilen fotoğrafı olmuştu.

Fakat bugün ağacın bulunduğu alana giden Reuters fotoğrafçısı, fidanın bulunduğu alanda sarı bir çimenle kapatılmış vaziyetinden başka bir şeyi görüntüleyemedi.

İki liderin ve eşlerinin diktiği meşe fidanının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasına ilişkin resmi bir açıklama halen yapılmadı.

Fransız radyo ağı Franceinfo'nun bahçecilik sitesi Gerbaud'an aktardığı bilgilere göre, dikilen meşe türü en verimli dikim vakti sonbahar olduğu için fidan bulunduğu yerden sökülmüş olabilir. Site haberi, "Ağaç Ekim ayında geri dönebilir" şeklinde yorumladı.

Huffington Post'un ismini vermek istemeyen bir Elysee Sarayı yetkilisine dayandırdığı habere göre ise, ağaç ABD'de karantinaya alındı.

ABD gümrüğünün yurtdışından getirilen toprak ve fideleri belli bir vakit karantina dönemi uygulama hakkı var.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ABD Başkanı Donald Trump'a hediye ettiği meşe ağacının, Fransa'nın kuzeydoğusundaki 1. Dünya Savaşı muharebelerinden Belleau Wood Savaşı'nın yaşandığı bölgeden getirildiği söylenmişti. Muharebede ABD askerleri de savaşmış ve 2 bin ABD askeri hayatını kaybetmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, hediyesi için 'bizi bağlayan bağları hatırlatacak' diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal