Çin Trump İle Anlaşma Yapmak İstiyor

ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'in yakın tarihte bir ticaret anlaşmasına varmak için bir uzlaşma listesi gönderdiğini söyledi.

17.11.2018-12:11 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-12:09) Çin Trump İle Anlaşma Yapmak İstiyor

ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'in yakın tarihte bir ticaret anlaşmasına varmak için bir uzlaşma listesi gönderdiğini söyledi. Trump, Oval Ofis'te gazetecilere verdiği demeçte, Çin mallarına yönelik daha fazla gümrük vergisine ihtiyaç duyulmayacağını söyleyerek, “Çin bir anlaşma yapmak istiyor” dedi. Trump, “Yapmak istedikleri şeylerin büyük bir listesini gönderdiler” diye ekledi.

Trump, ABD'nin ticaret açığının büyük bir kısmından sorumlu olan Çin ile uzun vadeli “karşılıklı ticaret” talebine bağlı kaldı. ABD geçen yıl Çin ile 376 milyar dolarlık açık verdi. Toplam açığının yüzde 66'sı 566 milyar dolar. Trump yönetimi, ticaret açığını korumacı önlemlerle azaltmak ve tarifeleri 250 milyar dolardan fazla Çin malına çıkarmak için tartışmalı adımlar attı. Başkan ayrıca, Çin'i müzakere masasına geri getirmek için 267 milyar dolarlık mal üzerinde gümrük vergisi koyma tehdidinde bulundu. Ticaret Departmanı’nın resmi rakamlarına rağmen, Trump’ın Çin'i karşılıklı ticaret anlaşması imzalamak için baskı altında tuttuğunu düşünülüyor. Trump, "Çin ile bir anlaşma yapacağız. Çok yakında öğreneceğiz." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal