Çavuşoğlu Nursultan Nazarbayev İle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin ilerletilmesine ilişkin olarak liderliği, gayretleri ve vizyonu için Nazarbayev'e bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz." ifadesinde bulundu

24.05.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-14:03)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi hakkında ,liderliği, gayretleri ve vizyonu için kendisine (Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e) bir kez daha şükranlarımızı iletiyoruz." sözlerini aktardı.

Bakan Çavuşoğlu, Nazarbayev ile başkent Nur Sultan'da düzenlediği görüşmeden sonra değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, Ak Sakal Elbaşı Nazarbayev'in kurucu cumhurbaşkanı olarak Kazak halkı ve Kazakistan için ortaya koyduğu vizyonu her durumunda takdir ettiklerini belirtti. Çavuşoğlu, "Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi hakkında liderliği, gayretleri ve vizyonu için kendisine bir kere daha şükranlarımızı iletiyoruz." sözlerini aktardı.

'TÜRK KONSEYİ DAHA AKTİF BİR ÖRGÜT OLMUŞTUR'  

Nazarbayev'in, Türk dünyasının birleşmesi amacıyla çaba sarfettiği ve büyük bir vizyon ortaya koyduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bu girişim neticesinde Türk Konseyi'nin kurulduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, "Kendisinin ve üye ülkelerin devlet başkanlarının sarf ettiği çabalarla, Türk Konseyi gittikçe daha görünür, daha aktif bir örgüt haline gelmiştir." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal