Bulgaristan Başsavcılığı Mestan Soruşturması Kontrol Altına Aldı

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov, ölümlü trafik kazasında adı geçen, çoğunluğu Türklerden oluşan Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) Genel Başkanı Lütfi Mestan hakkında yürütülen soruşturmayı kontrol altına aldı.

26.04.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-10:32) Bulgaristan Başsavcılığı Mestan Soruşturması Kontrol Altına Aldı

Bulgaristan Başsavcılığı tarafından hyapılan yazılı açıklamada, Tsatsarov’un Kırcali Savcılığı’na yardımcı güçlendirme talimatında bulunduğu belirtildi.

Soruşturmanın hukuksal karmaşıklığa sahip olduğu ve zanlının tanınan bir kişi olduğundan dolayı toplumun bu olaya fazla ilgi gösterdiğini belirten Tsatsarov, hayatıını kaybeden çocuğun ailesinin isteğinin de dikkate alındığını belirtti.

Mestan, mahkemenin daha önce verdiği 10 bin leva (yaklaşık 5 bin euro) kefaletle serbest bırakma ve ülkeyi terk etme yasağı kararına itiraz etmiş fakat bu itiraz reddedilmişti.

SÖZ KONUSU KAZA

Kaza, 14 Nisan’da Kırcali bölgesinde yaşanmıştı. DOST lideri Lütfi Mestan’ın liderliğindeki otomobil kavşaktan ana yola çıktığı sırada, içinde 4 kişilik bir ailenin olduğu başka bir otomobille çarpışmıştı. Mestan’ın çarptığı iddia edilen otomobildeki 6 aylık bebek yaşamını yitirirken biri 9 yaşında çocuk olmak üzere 3 kişi ise yaralanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal