Bolton Venezuela'yı Monroe Doktirini Uygulamakla Tehdit Etti

Bolton, ABD’nin Venezuela’ya yeni bir yaptırım uygulamasının Rusya dahil tüm dış aktörler için bir uyarı olması gerektiğini noktasında bir açıklama yaptığını belirtti.

20.04.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-12:18) Bolton Venezuela'yı Monroe Doktirini Uygulamakla Tehdit Etti

Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, ABD’nin Venezuela yaptırımlarının Rusya dahil tüm ülkeler için bir uyarı olması gerektiğini belirtti.

Bolton, ABD yönetiminin, Monroe Doktrini'ni Latin Amerika'ya yönelik politikalarında kullanmaya hazır olduğuna işaret etti.

ABD Başkanı James Monroe tarafından 1823'te ilan edilen Monroe Doktrini, Amerika'daki Avrupa sömürgeciliğine karşı çıkmak amacıyla imzalanmıştı. Belge, Kuzey ve Güney Amerika'daki bağımsız ülkelere yönelik herhangi bir Avrupa gücünün gerçekleştirdiği herhangi bir eylemin ABD tarafından düşmanca kabul edileceğini açıkladı.

'MONROE DOKTRİNİ HALA GEÇERLİDİR'

Bolton, “Bugün herkesin duymasını istiyoruz ki: Monroe Doktrini halı canlı ve geçerlidir.” ifadesinde bulundarak bölge uluslarının yabancı güçler tarafından dikte edilmeyeceğini ve sadece bu yarımküreye ev diyen insanlar tarafından şekilleneceğini” belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal