BM Sudan'ı Sükunete Davet Etti

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Sudan'da sükunet çağrısında bulunarak, gözaltına alınan sivillerin serbest bırakılmasını talep etti.

12.04.2019-17:51 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-17:47) BM Sudan'ı Sükunete Davet Etti

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Sudan'da sükunet ve gösteriler sırasında gözaltına alınan sivillerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Bachelet söz konusu açıklamasında, Sudan'daki yetkililere, insan haklarının korunması ve şiddetten uzak durmaları noktasındaki genel yükümlülüklerini anımsattı.

'SUDAN İÇİN KRİTİK BİR DÖNEM'

"Bu, Sudan için çok kritik ve değişken bir an ve derin belirsizlik ve tedirginlik söz konusu." sözlerini aktaran Bachelet, ülkede yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

'İNSAN HAKLARI HUKUKUNA UYULMALI'

Bachelet bunun yanı sıra, Sudan güvenlik kuvvetlerini ve adalet mercilerini uluslararası insan hakları hukukunun gereğini yerine getirmesi konusunda uyardı.

'AŞIRI GÜÇ KULLANIMINA KARŞI SORUŞTURMA BAŞLATILMALI'

Sudan'da sükunet çağrısında bulunan ve yetkilileri barışçıl gösteriler esnasında gözaltına alınan sivilleri serbest bırakmaya davet eden Bachelet, geçtiğimiz aralık ayından bu zamana kadar göstericilere karşı aşırı güç kullananlar hakkında bağımsız, hızlı ve etkin bir soruşturma başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal