Avrupa Ülkesi Birbirine Girdi! Olaylar Dinmiyor

Fransa'da yükselen motorin fiyatlarını protesto eden 'Sarı Yelekliler' eylemlerine devam ediyor. Ortalama 10 gündür protesto içinde olan eylemciler polisle karşı karşıya geliyor.

01.12.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-15:46)

Fransa'da 'Sarı Yelekliler' isimli örgütlenen eylemciler, son 1 sennede motorin fiyatlarının yüzde 20'den fazla artması üzerine ortalama 10 gündür ülke çapında gösteri yapıyor. Sarı Yelekliler, başkent Paris'te Fransa hükümetinin akaryakıt fiyatlarına getirdiği zamları protesto eylemleri sürüyor. Eylemlerde protestocuların devamlı polisle karşı karşıya geldiği görülüyor.

EYLEMCİLER İLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin akaryakıt fiyatlarına uyguladığı zamları eleştiren Sarı Yelekliler'in başkent Paris'te yoğun protestolarına devam ettiği belirlendi. Protestolar sırasında polis biber gazı ve tazyikli su kullanırken, eylemciler ve polisler arasında devamlı çatışmalar meydana geldiği kaydedildi. Göstericilerin özelikle Şanzelize Caddesi'nin batı kısmında bulunan Zafer Takı çevresinde toplandığı da ifade edildi.

BİRÇOK İŞ YERİ HASAR GÖRDÜ

Bir süre daha devam edeceği anlaşılan gösterilerde, şimdiye kadar Paris'in ünlü caddelerindeki birçok iş yeri hasar gördü, ülke çapında çok sayıda akaryakıt deposunun giriş ve çıkışları tutuldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal