Arnavutluk Başbakanından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Övgü Dolu Sözler

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, FETÖ ile mücadele konusunda kararlılık mesajı verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise övgü dolu sözler söyledi.

13.06.2018-20:46 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-21:55)

ARNAVUTLUK FETÖ TEHDİDİ KONUSUNDA KARARLI

Başbakan Rama, AA muhabirinin, Arnavutluk'taki FETÖ uzantısı organizasyonlar hakkındaki soruyu cevapladı.

Darbeci FETÖ’nün okullarının geçmişte tüm ülkedeki sistemde var olmayan olanaklar sunduğunu anımsatan Başbakan Rama, "Tüm ülkede daha iyi eğitim hizmeti sunma, buna paralel olarak da bahsettiğiniz yapının (FETÖ tehdidi) olumsuz etkisinin yer bulmaması ve Arnavutluk'un eğitimdeki misyonunu etkilememesi konusunda kararlı olduğumuzun anlaşılması önem arz ediyor’’ şeklinde konuştu.

Arnavutluk Başbakanı Rama, Arnavutluk ile Türkiye'nin FETÖ tehdidini ortadan kaldırma mücadelelerine ilişkin konuşarak, FETÖ'nün Türkiye'de kalkıştığı darbe teşebbüsünün kendilerini de önemli ve dikkatli kıldığını, ulusal güvenlik ve demokratik düzenin "önceliklerin önceliği" olduğunu vurguladı.

Bu meselede çok dikkatli olduklarının altını çizen Başbakan Rama, "Hiçbir şekilde ülkemizde görmek istemeyeceğimiz ciddi bir tehdidin söz konusu olduğu darbenin ilk dakikalarında ortaya koyduğumuz tavrımızı kararlı bir şekilde sürdürmek için tüm nedenlere sahibiz’’ şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÇALIŞMALARINA HAYRAN KALDIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisi ve Arnavutluk-Türkiye ilişkileri hakkındaki yorumlara ilişkin konuşan başbakan, siyasette her şeyin değerlendirmeye tabii olduğunu ve siyasetle uğraşanların yapılan yorum veya suçlamalara hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.

Başbakan Rama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin, "Benim Cumhurbaşkanı ile ilişkim, onunla daha tanışmadan başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı inanılmaz çalışmalara ve dönüştürücü rolüne uzaktan hayran kaldım. Tiran için yaptığım şeylere ilham veren örneklerden biri. Ardından yakından tanıma şansına sahip oldum. Bu ilişki, karşılıklı saygı üzerine kurulu. Birçok kişinin suçlama ve komplo teorileri kurduğu işaretlerden hiçbiri bu ilişkide mevcut değil. Siyasi ve diplomatik ilişkilerde çoğu kez rastlanmayan bir ilkeye dayalı olduğundan dolayı bu ilişki ayrı bir öneme sahip’’ diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal