Almanya Başbakanı Merkel Gelecek Dönem Seçimlerde Aday Olmayacağını Açıkladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başbakanlık görevinden ayrılmasından sonra Avrupa Birliği'nde (AB) bir görev almayacağını açıkladı.

17.05.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-11:43)

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başbakanlık görevinden ayrılmasından sonra Avrupa Birliği'nde (AB) bir görev üstlenmeyeceğini açıkladı.

Merkel, Berlin'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yaptığı görüşmeden sonra gerçekleştirilen basın toplantısında, Almanya Başbakanı olarak daha iyi işleyen bir Avrupa için çabalarını artırmasının doğru olduğunu ifade etti.

Alman basınında uzun zamandan beri kendisinin Avrupa Birliği'nde (AB) üst düzey bir görev üstleneceği hakkında spekülasyonlara ilişkin soruları yanıtlayan Merkel, "Parti başkanlığından ayrılacağım ve 2021’de tekrardan (başbakan) aday olmayacağım bağlamında söylediklerim geçerlidir. Yani nerede olursa olsun, Avrupa’da da başka bir siyasi görevi almak amacıyla hazır olmayacağım." sözlerini kullandı.

MERKEL'DEN BİRLİKTELİK ÇAĞRISI  

Merkel, AB'ye üye tüm ülkelerde popülist akımların olduğunu belirterek, "Hepimiz bu konuda ayrı ayrı çaba sarf gösteriyoruz. Avrupa projesine çok daha dikkat etmek ve korumamız gerek." ifadesinde bulundu.

Küresel sorunları kimsenin yalnız başına çözemeyeceğine vurgu yapan Merkel, "Her birimizin diğerine ihtiyacı var." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal