ABD: S-400 Yaptırımları F-35'in Türk Tedarikçilerinin Ötesine Gidebilir

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alma planları sebebiyle ABD'nin F-35'in Türk tedarikçilerinin ötesinde Türk savunma şirketlerine de yaptırım uygulayabileceği iddia edildi

18.06.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-13:58)

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına karşı planladığı mali yaptırımlara bir yenisini daha ekleyeceği ileri sürüldü. Buna iddia doğtultusunda, olası yaptırımlar yalnızca F-35 parçaları üreten Türk firmaları değil, diğer savunma sanayi kuruluşlarını da dahil edecek.

'TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR NATO MÜTTEFİK ANCAK...'  

ABD Ordusu'nun silah satın alma şefi Ellen Lord pazartesi günü bir açıklamada bulunarak Türkiye'yi önemli bir NATO müttefiki olarak gördüklerini ifade etti fakat Rusya'dan hava savunma sistemi alınması durumunda uygulanacak yaptırımların F-35 savaş uçağı için kritik parçalar üreten Türk firmaların yanı sıra ABD savunma sanayisine üretim yapan şirketlere de yansıyacağını açıkladı.

Ellen Lord, Paris'te düzenlenen Air Show'da yaptığı açıklamada "S-400 ve F-35 konusunun tüm savunma ve ticari endüstrimize olan etkilerini ayrı ayrı inceledik. Savunma sanayinde F-35'lerin haricinde ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamına girebilecek tüm unsurları gözden geçirdik" ifadesinde bulundu.

Türkiye ile müttefiklik ilişkisini devam ettirmek istediklerini belirten Lord, henüz herhangi bir karar alınmadığını fakat olası bir yaptırım kararının Türk sanayisini sert bir şekilde etkileyeceğini vurguladı.

Ellen Lord, “Gerçekten yapmak istediğimiz bu değil” sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal