ABD: Kuzey Kore'ye Libya Modeli Uygulanmalı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Fox News'e yaptığı açıklamada Kuzey Kore için 'Libya modelini' uygulanması gerektiğini vurguladı.

29.04.2018-18:29 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-18:25) ABD: Kuzey Kore'ye Libya Modeli Uygulanmalı

ABD'nin yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton nükleer silahların bırakılması hususunda Kuzey Kore'ye 'Libya modeli' teklifini etti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da ABD'nin Kuzey Kore ile diplomatik çözümü takip etmesinin 'mecburiyet' olduğunu söyledi.

LİBYA MODELİ

Fox News'a açıklama danışman Bolton, ABD'nin ödün vermeden Kuzey Kore'nin nükleer silah, nükleer yakıt ve füzelerinden tamamen bırakıp bırakmayacağına yönelik soruya verdiği cevapta "Aklımızda 2003, 2004'teki Libya modelinden çok şey var" diye konuştu.

Danışman Bolton "Tabii farklar var. Libya'nın nükleer programı çok daha küçüktü. Ancak basitçe yaptığımız anlaşma buydu" şeklinde konuştu.

ABD'li danışman "Yapacağımız ilk toplantıda Kuzey Kore'nin programını durdurmak için bu stratejik kararı verdiğinin kanıtlarını test etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

POMPEO: MECBURUZ

Bu arada bölge temaslarındaki ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ABD'nin Kuzey Kore ile diplomatik çözümü takip etmesinin 'mecburiyet' olduğunu söyledi.

ABC News'a konuşan Pompeo 'ilerleme konusunda gerçek bir fırsat' olduğunu vurgulayarak "Barışçı bir çözümü denemek ve bulmak amacıyla diplomatik söyleme bağlılık konusunda mecburiyetimiz var. Böylelikle ABD Kim Jong-un ve nükleer cephanesi sebebiyle tehdit altında olmayacak " diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı açıklamada ‘maksimum baskı politikası Kuzey Kore'yi bugünkü çizgisine getirdi’ diye konuşmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal